Megjelentek a megújult OTKA-felhívások

2024. május 15.

A legkiválóbb nemzetközi sztenderdek alapján megújítva, Nemzeti Kutatási Kiválósági Program (NKKP) néven folytatódik 2024-től a hazai tudományos kutatásokat csaknem négy évtizede támogató OTKA-program.

Négy kategóriában lehet pályázni:

  • Az EXCELLENCE kategória azokat célozza, akik már indultak ERC-pályázaton, és ott megfelelő szakmai értékelést értek el, de forráshiány miatt végül nem nyertek támogatást. Számukra egy kiemelt finanszírozási lehetőség – 2 évre 200 millió forint – biztosítja az ígéretes kutatások folytatását és a felkészülést egy kötelezően vállalt, újabb nemzetközi megmérettetésre.

  • Az ADVANCED kategóriában már tapasztalt kutatók juthatnak szintén 4 évre akár 120 millió forint támogatáshoz.

  • A STARTING kategória a doktori fokozatot legfeljebb 7 éve megszerzett fiatal kutatókat támogatja, akik 4 évre akár 100 millió forint támogatást nyerhetnek.

  • A támogató szervezetek közötti bilaterális megállapodásokon alapuló, nemzetközi kutatási együttműködéseket segítő (NN típusú) két alprogram célja továbbra is a magyar tudomány nemzetközi beágyazottságának erősítése, hazai kutatócsoportok és külföldi partnereik közös kutatásainak támogatása a magyar-osztrák és a magyar-szlovén relációban.

A megújult OTKA-rendszer, a Nemzeti Kutatási Kiválósági Program 2024-es felhívásai kapcsán szeretettel várják az érdeklődőket egy online tájékoztatóra, melyen összefoglalót hallhatnak az NKKP-pályázatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A tájékoztatót Latyák Helga, a Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság projektmenedzsere tartja 2024. május 21-én, 13 órakor. A kapcsolódáshoz szükséges link: NKKP 2024 Online tájékoztató

A tájékoztatóról felvétel készül, az előadás anyaga a későbbiekben a Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság honlapján lesz elérhető.

A pályázatok beadásával kapcsolatban Bencsikné Békési Viktóriát kereshetik (e-mail: bekesi.viktoria@pte.hu, mellék: 62038, mobilszám: 30/348 3972)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!